Hoe kun je autoschade kosten beperken

auto schadeJe moet er natuurlijk niet aan denken dat je een auto ongeluk krijgt. Ten eerste is een ongeluk natuurlijk nooit goed voor je. Zeker als we het hebben over zwaardere ongelukken, moet je er natuurlijk niet aan denken dat je hierbij betrokken raakt. Maar ook kleinere ongelukken zijn geen pretje.

Bij deze kleinere ongelukken zul je niet zo snel iets oplopen, maar kun je wel flink schade aan je auto hebben. Denk bijvoorbeeld aan het raken van een paaltje of tijdens het parkeren tegen een andere auto aan zitten. Allemaal redelijke kleine ongelukken, waarbij je toch flinke schade kunt hebben. In dit bericht een aantal tips hoe je de autoschade kosten kunt beperken. Dit is overigens wel gericht op schades die je zelf gaat betalen. Laat je het via de verzekering lopen heb je hier weinig aan.

Waarom eigenlijk autoschade kosten zelf betalen?

Je zult je misschien afvragen waarom je de autoschade uit eigen zak zou willen betalen? Wanneer je autoschade hebt gemaakt waar je zelf de veroorzaker van bent, dan kun je dit uiteraard ook door de verzekering laten uitvoeren. Vaak gaat het echter om relatief kleine schades en met zo’n schadebehandeling moet je dan vaak meer premie gaan betalen. Dat kan interessant zijn als het om een hele grote schade gaat, maar vaak kom je onder de streep voordeliger uit als je de reparatie zelf voldoet. Natuurlijk moet je dan wel in het bezit zijn van wat spaargeld, maar bij het zelf afhandelen van de schade kun je ook kosten beter beperken.

Lakschade of krassen verwijderen zonder te spuiten

Als je wat lakschade hebt, bijvoorbeeld een flinke kras op de auto, dan zal de verzekering vaak voorstellen om de auto te laten spuiten door een professioneel bedrijf. Vaak zullen dan ook omringende panelen gespoten moeten worden om kleurverschillen te beperken. Dit is de correcte manier om het te doen. Maar als je het zelf gaat betalen, dan gaat dit ook flink in de papieren lopen. Er zijn ook manieren om de krassen weg te halen voor veel minder geld. Zo zijn er bijvoorbeeld technieken waarbij de auto gepolijst wordt met wat nieuwe verf. Zo kan de kras grotendeels verwijderd worden voor een fractie van de kosten voor het opnieuw spuiten. Op deze manier ziet de auto er toch weer super netjes uit, maar heb je flink minder uitgegeven.