NL auto controle met het kenteken

Wie kent het niet, lekker online surfen door de verschillende auto websites om te kijken naar andere auto’s. Maar is die die je gezien hebt auto wel goed? Is er niks mis mee? Klopt alles wel? Voordat je de koop doet, wil je alles wat er maar mogelijk is weten over de specifieke auto. Deze dingen kun je voor een groot deel te weten komen door online informatie van de auto op te zoeken op basis van het kenteken. Daar zijn diverse websites voor beschikbaar. Een voorbeeld van zo’n website kun je hier vinden.

Is het een Nederlandse auto?

Als een auto altijd van een Nederlandse eigenaar is gebleven, is alle historie bekend. Alle informatie over de auto wordt bijgehouden op basis van het kenteken. Via een kentekencheck kun je veel meer opzoeken dan alleen het model, denk bijvoorbeeld aan de APK gegevens en de nieuwprijs. Belangrijke informatie die je helpt een goede beslissing te maken bij de aankoop van een andere auto. Dat is dan ook aan te raden om zo’n check te doen. Zeker als je een andere auto op het oog hebt. Doe gewoon even een check, het kost vrijwel niets en kan je een hoop ellende schelen in de toekomst.

2 versies van de kentekencheck – gratis en betaald

Er zijn online verschillende websites te vinden waar je zo’n kenteken check kan doen. Hierbij krijg je algemene informatie kosteloos en ontvang je een gedetailleerd rapport tegen een kleine vergoeding. Zo weet je bijvoorbeeld of een auto schade heeft geleden. Schade hoeft natuurlijk niets erg te zijn, maar het is wel prettig dat je het weet. De kenteken check kan je behoeden voor problemen in de toekomst.