Rimpels zijn onderdeel van het oude worden

Als men aan het peinzen is, dan ontstaan er soms rimpels in het gezicht. Die rimpels gaan echter vanzelf weer weg. Een onderdeel van het ouder worden is echter ook dat men rimpels gaat ontwikkelen.

Ondanks dat iemand zich nog jong kan voelen, kan het gezicht verraden dat iemand toch al flink op leeftijd is. Sommige mensen willen dit voorkomen. Ze willen de rimpels zoveel mogelijk verminderen om er ook zo jong mogelijk uit te blijven zien. Het uiterlijk is voor veel mensen toch wel heel erg belangrijk. Zeker als ze zich nog heel jong voelen.

Smeerseltjes om rimpels te verminderen

opmakenEr zijn natuurlijk diverse middeltjes op de markt die vrij verkrijgbaar zijn bij de gemiddelde drogisterij of supermarkt. Denk hierbij aan crème, serums en andere middelen die de rimpels moeten verminderen. Hier is een grote markt voor. Als je de televisie aan zet kom je veel verschillende commercials tegen die zich op deze doelgroep richten. De middelen kunnen soms helpen, maar vaak is het tijdelijk. Ook zijn er mensen die liever een permanente oplossing hebben.

Door de facelift laten uitvoeren kan dit worden bewerkstelligd. Dit is een ingreep uit de plastische/ cosmetische chirurgie en tracht de rimpels in het gezicht sterk te verminderen. Er wordt bij de oren een incisie gemaakt en de huid wordt als het waren strakgetrokken, zodat de rimpels verdwijnen. Zodra de huid strak staat, wordt dit weer vastgezet. Op deze ingreep is ook nog een andere variant die zich enkel richt op de ogen. Niet het gehele gezicht wordt strakgetrokken, maar enkel het deel rond de ogen / oogleden. Deze ingreep is minder ingrijpend en kostbaar, maar geeft vaak toch een frisse uitstraling in het gezicht.

Operatie zijn nooit zonder risico. Ook cosmetische ingrepen niet. Vraag daarom altijd advies van een arts of plastisch chirurg die deze risico’s duidelijk kan uitleggen.