Tarieven: Wat verdient een voice over in 2020? 

voice overEen bekende vraag door mensen die het beroep van voice-overs inspreken willen gaan beoefenen, is wat een voice-over verdient anno 2020. In dit artikel leer je wat ook wat de actuele voice over tarieven van VoiceCowboys zijn. Want, op deze vraag zijn 2 verschillende antwoorden mogelijk, en van belang hierbij is of de stem zelf zijn opdrachtgevers benadert of een voiceover bureau hiervoor inschakelt.

In het geval dat een stemacteur zijn eigen online marketing doet, door bijvoorbeeld regelmatig zijn stemdemo in zijn netwerk te verspreiden, kan hij het gehele voice over tarief voor zichzelf houden. Dit scenario is met name interessant voor voice overs die reeds een groot netwerk hebben opgebouwd.

Gratis voice over

Want anno 2020 zijn er veel meer professionele voice-overs dan 15 tot 20 jaar geleden, radio dj’s meegeteld, waardoor een nieuwe stem al snel Facebook en Instagram online campagnes moet opzetten. En da’s niet goedkoop mensen – waardoor een gratis voice over helaas niet gebruikelijk is.

In het geval van een stemmen bureau zal deze als middleman optreden, en zorgen dat de aangesloten voice-overs goed zichtbaar zijn voor mensen die een voice-over kopen of in ieder geval van plan zijn om een stemacteur te gaan boeken. En let op: je wilt niet te goedkoop zijn, maar ook niet te duur.

Het voiceover bureau zal alle investeringen voor haar rekening nemen, waardoor de stemacteur logischerwijs hiervoor geen kosten kwijt is. Scheelt weer op de factuur. Uiteraard vraagt een voice over agency er wel iets voor terug, in de vorm van een fee.

Gemiddelde voice over tarieven

Nu we weten wat ongeveer de gemiddelde bemiddelingsfee is, kunnen we berekenen wat een stemacteur verdient via een voice over bureau. De meest voorkomende opdrachten betreffen het inspreken van online video.

Afhankelijk van de spreeklengte en voice bureau, schommelen de voiceover tarieven voice over tussen de €150 voor een goedkope voice-over acteur tot ongeveer €250 euro voor een iets duurdere voice-over. Het is dus verstandig om als voice-over daar tussenin te gaan zitten met ongeveer €200 per film.